1 Haziran 2013 Cumartesi

Opera Next 15 Sürümü Yayınlandı

Opera NextOpera, Windows ve Mac üzerinde kullanılabilecek olan yeni sürümü Opera Next 15'i resmen duyurdu. Kendi blog yazılarında belirtmemiş olsalar da Opera Next üzerinde yer alan en dikkat çekici özellik, şirketin kullanmakta olduğu render motoru Presto'yu terkederek, Google Chrome ve Safari gibi internet tarayıcıları tarafından da kullanılan WebKit'e geçiş yapması oldu.
İyi ya da kötü, yeni güncellemeyle birlikte Opera Next her zamankinden çok daha fazla Google Chrome'u andırıyor.

Opera Next ile birlikte Opera kullanıcıları, internet tarayıcıları üzerinde artık bir standart haline gelen birleşik arama motoru ve adres çubuğunun dışında tarayıcı üzerinde yeni yapılandırma seçeneklerinede kavuşuyor. Ayrıca tarayıcıyla entegre olarak çalışmakta olan Opera Mail istemcisi bundan böyle tarayıcı üzerinden ayrılarak bağımsız bir uygulama olarak yoluna devam edecek.
Opera'nın Webkit motoruna geçtiğini açıklamasının hemen ardından Google tarafından gelen "Kendi tarayıcı motorumuz olan Blink üzerinde çalışmalara başladık" açıklaması bu geçişin kısa süreli olabileceğinin sinyallerini verdi. Muhtemelen Google tarafından piyasaya sürülecek olan tarayıcı motoru Blink ile birlikte Google dışında Opera'da bu tarayıcı motoruna geçiş yapacak olan tarayıcılar arasında yerini alacak.
Opera Next 15 ile birlikte kullanıcıları bekleyen yenilikler arasında hızlı aramanın temizlenmiş olması ve tarayıcının eskisine göre daha parlak görünüyor olması gibi maddelerde yer alıyor. Bunların dışında yeni geliştirilen özelliklerden biri olan ve Opera tarafından "Tarayıcınızın arka cebi" olarak adlandırılan Stash özelliği de kullanıcıları Opera Next ile bekleyen yenilikler arasında.
Opera Next'i sitemiz üzerinden hızlı ve güvenli bir şekilde indirerek hemen deneyebilirsiniz.
Opera Next
Opera NextOpera'nın Yeni Test Sürümü
Opera Next
Opera NextMac için Opera Test Sürümü

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder