4 Mart 2013 Pazartesi

Internet Explorer Hala En Yüksek Pazar Payına Sahip Tarayıcı


internet explorerInternet Explorer dünya çapında hala en çok tercih edilen masaüstü tarayıcısı olarak dikkat çekmeye devam ediyor olsa da bunun sebebi ne yazık ki Microsoft'un en yeni tarayıcısı Internet Explorer 10 değil.
Net Applications verilerine göre Internet Explorer 8 ve Internet Explorer 9sırasıyla yüzde 23.33'lük ve yüzde 21.67'lik pazar payları ile Şubat ayı içerisinde en popüler tarayıcılar olarak listede kendilerine yer buldular.
Sıralamada dikkat çeken ve şaşırtıcı olarak nitelendirilebilecek şey ise 11 yıllık bir tarayıcı olan Internet Explorer 6'nın yüzde 6.33'lük bir pazar payına sahip olarak, Windows 7 ve Windows 8 üzerinde kullanılan ve yüzde 1.58'lik pazar payına sahip olan Internet Explorer 10'un üzerinde yer almasıydı.
Internet Explorer Pazar Payı
Internet Explorer serisi toplam pazar payının yüzde 55.82'lik bir bölümüne sahip olarak bu alanda gerçekten liderliğini sergilemiş gibi görünüyor. İkinci sırada yüzde 20.12'lik pazar payıyla Mozilla Firefox yer alırken hemen ardından üçüncü sırada yüzde 16.27'lik pazar payıyla Google Chrome kendisine yer buldu. Dördüncü sıradaysa Apple firmasının kendi tarayıcısı olan Safari yüzde 5.42'lik pazar payıyla yer almayı başardı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder