4 Mart 2013 Pazartesi

Firefox OS İşletim Sistemi Güvenlik Sorunlarını Akla Getiriyor


Özellikle alt seviye akıllı telefonlarda tercih edileceği açıklanan Mozilla’nın Firefox OS işletim sistemi temel olarak HTML5 üzerinde işlev gösterecek ve masaüstü PC’ler için hazırlanan web uygulamalarının akıllı telefonlarda da çalışmasına imkan verecek.
Ancak HTML5 altyapısının beraberinde getireceği güvenlik sorunları şimdiden düşündürücü hale geliyor. ZiraApple ve GoogleiOS ve Android işletim sistemleri için kendi uygulama marketlerini sıkı bir şekilde denetliyor ancak Firefox OS’un uygulamaları tüm bir internet aleminden oluşacağı için bunu getireceği denetleme sorunları büyük bir baş ağrısı haline gelebilir.
Her ne kadar Android kullanıcıları Google Play dışındaki kaynaklardan da uygulama indirebilseler de bu pek tercih edilmeyen bir yol durumunda olduğu için gerçek bir tehdit durumunda değil. HTML5 ile hazırlanan uygulamalar daha yeni yeni ciddi bir popülerlik kazanıyorlar ancak Firefox OS ile toplu halde HTML5 uygulamalarına olan talep artarsa hacker ve siber saldırganlar da kullanıcıları hedeflemeye başlayabilirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder